Mainos
Mainos

Järjestynyt kaaos laskeutui Libanoniin

Parlamentin piti kokoontua eilen valitsemaan uusi presidentti, mutta istuntoa jouduttiin erimielisyyksien takia lykkäämään.

Pääministeri Fuad Sinioran hallitus on ottanut hoitaakseen Libanonin presidentin valtuudet. Tehtävänsä keskiyöllä jättäneelle Emile Lahoudille ei onnistuttu valitsemaan ajoissa seuraajaa, mikä jätti valtatyhjiön.

Pelättyjä levottomuuksia ei kuitenkaan nähty, vaan pääkaupunki Beirutin kadut pysyivät rauhallisina ja armeijan tarkassa valvonnassa. Sanomalehtien mukaan maa olikin syöksynyt "järjestyneeseen poliittiseen kaaokseen".

Siniora vakuutti, että hallitus tekee voitavansa uuden johtajan löytämiseksi. Pääministeri myös tyrmäsi Lahoudin jäähyväisviestin, jossa tämä sanoi luovuttavansa vastuun turvallisuudesta armeijalle, koska maa on lähellä suistua poikkeustilaan.

- Mitään tarvetta poikkeustilojen julistamisille ei ole. Armeija hoitaa velvollisuutensa, Siniora sanoi.

Armeija ei ole halunnut kommentoida poliittisia kysymyksiä. Myös Hizbollah-johtoinen oppositio on ollut toistaiseksi vaitonainen.

Parlamentin piti kokoontua eilen valitsemaan uusi presidentti, mutta istuntoa jouduttiin erimielisyyksien takia lykkäämään taas, jo viidennen kerran kahden kuukauden aikana. Seuraava yritys on ensi viikon perjantaina.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme