Mainos
Mainos

Järjestys lisääntyy Bagdadissa

Bagdadiin on perustettu 22 komiteaa järjestämään asioita, kertoo paikallishallinnon johtaja.

Bagdadin paikallishallinnon johtajaksi valittu Mohammad Mohsen Zubeidi on ilmoittanut, että Bagdadiin on perustettu 22 komiteaa järjestämään kaupungin vesi-, terveys-, kuljetus- ja suunnittelukysymyksiä sekä puolustus-, ulkoasiain- ja tiedotuskysymyksiä.

Zubeidi tähdensi, että komiteat ovat kunnallisia toimielimiä. Hän kehotti opettajia ja koululaisia palaamaan opinahjoihinsa tiistaina.

Zubeidi kuuluu oppositioon lukeutuvan Irakin kansalliskongressin INC:n johtoon. Oppositioryhmittymien ja uskonnollisten johtajien kokous valitsi Zubeidin paikallishallinnon johtajaksi ja INC:n kenraalin Jaudat Obeidin Bagdadin pormestariksi keskiviikkona. Obeidi vakuutti amerikkalaisten tietävän valinnoista.

Bagdadin lentokenttä avataan viikon kuluttua

Bagdadin lentokenttä avataan viikon kuluttua humanitaarisille kuljetuksille, kertoo Yhdysvaltain armeijan edustaja.

Saddamin kansainvälinen lentokenttä on ollut suljettuna siitä lähtien, kun Yhdysvaltain joukot valtasivat sen huhtikuun alussa.

Ensimmäinen YK:n ruokakuorma saapui Bagdadiin tänään Jordaniasta. Maailman elintarvikejärjestön WFP:n edustaja kertoi, että kuorman sisältämät jauhot jaetaan ensi kuun alussa, kun nykyiset varastot ovat lopussa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme