Mainos
Mainos

Järkyttävä kuva: Keihäs lävisti seepran – pystyi kulkemaan lauman mukana

Afrikassa Keniassa yhdysvaltalainen valokuvaaja ikuisti kameraansa hämmästyttävän ja järkyttävän näyn Maasai Maran kansallispuistossa. Mies kohtasi savannilla seepran, jonka vartalon lävisti keihäs.

Larry Broutman ja hänen oppaansa olivat Maasai Maran kansallispuistossa safarilla valokuvaamassa eläimiä, kun he huomasivat pienen seepralauman, jonka eräs jäsen kiinnitti huomiota. Eläimen läpi kulki keihäs, joka vaikutti paikallisen Maasai-heimon keihäältä. Erikoista oli, että keihäästä saanut eläin pysyi muun lauman mukana, eikä vaikuttanut kovin sairaalta keihäästä huolimatta.

Broutman kertoo tarinansa afrikkalaisessa aikakausijulkaisussa Africa Geographicissa pari viikkoa sitten. Hän kertoo lehdessä, että oppaan ja muiden kansallispuiston viranomaisten mukaan alueella on ollut kiistaa viranomaisten ja paikallisten Maasai-heimolaisten välillä laidunoikeudesta alueella. Broutman kertoo, että he olivat päätelleet jonkun maasain keihästäneen seepran, joka jäikin todennäköisyyksiä uhmaten eloon.

Muutama päivä myöhemmin seepran kohtaamisesta yhdysvaltalaiselle Broutmanille kerrottiin, että keihään lävistämän seepran jäänteet oli löydetty. Todisteeksi miehelle tuotiin seeprassa kiinni ollut keihäs. Seepran kuolinsyytä ei tiedetä, se oli ehkä saanut keihäästä infektion ja menehtynyt tai keihäs oli liikkunut eläimessä uudelleen, jolloin eläin oli saattanut kuolla verenhukkaan.

Maasai Maran kansallispuisto sijaitsee Keniassa noin 270 kilometrin päässä Nairobista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme