Mainos
Mainos

Järkyttävä raportti ja video julki: Potilaita kahlitaan jopa vuosiksi kalusteisiin Indonesiassa

Ihmisoikeusjärjestö Human Right Watchin tuore raportti Indonesiasta kertoo, että mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä kahlitaan ja sijoitetaan laitoksiin, joissa he joutuvat hyväksikäytetyiksi.

– Mielenterveyspotilaiden kahlitseminen on laitonta Indonesiassa, mutta sitä tehdään silti laajalti, ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin raportin laatija Kriti Sharma sanoo.

– Ihmiset saattavat joutua olemaan vuosia kahlittuna ketjuilla erilaisiin puisiin kalusteisiin tai eläinsuojiin, koska omaiset eivät tiedä, mitä muuta he voisivat tehdä, eikä hallitus tarjoa asianmukaisia vaihtoehtoja.

Järjestö haastatteli raporttiaan varten 149 ihmistä. Joukossa oli aikuisia ja lapsia, joilla on mielenterveysongelmia. Raportissa kuullaan myös potilaiden omaisia, psykiatreja, hallituksen edustajia ja mielenterveysjärjestöjä.

Ihmisoikeusraportin kirjoittajat vierailivat myös itse laitoksissa eri puolilla maata. Järjestö dokumentoi 175 tapausta, joissa mielenterveysongelmista kärsiviä pidettiin sidottuina kahleisiin tai lukittuina rakennuksien sisään.

Osa ihmisistä oli vapautettu vastikään.    

250 miljoonan ihmisen valtiossa tiedetään olevan vain 600-800 psykiatria. Maassa on muutamia mielenterveyspotilaille tarkoitettuja laitoksia, mutta raportin mukaan niissä ei noudateta edes perus ihmsoikeuksia.

Laitoksissa on raportoitu olevan vakava puutteita muun muassa hygienian kanssa.

Järjestö kertoo vierailleen Jakartassa laitoksessa, jossa 90 naista asui huoneessa, joka on tarkoitettu maksimissaan 30 ihmiselle.

– Potilaiden pitää nukkua, syödä ja ulostaa samassa tilassa, Sharma jatkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme