Mainos
Mainos

Uusi tieto lentoturmasta: Perämies oli määrätty sairauslomalle lentopäivänä

Saksalaisen syyttäjän mukaan Germanwingsin turmakonetta ohjannut Andreas Lubitz oli määrätty turmapäiväksi sairauslomalle.

Kotietsinnöissä löytyneiden asiakirjojen perusteella näyttää siltä, että hän salasi sairauslomansa työnantajaltaan. Hänen kotoaan löytyi useita samankaltaisia sairauslomatodistuksia, jotka Lubitz oli repinyt.

– Etsinnöissä takavarikoitiin lääketieteellisiä asiakirjoja, jotka viittaavat aiempaan sairauteen ja sen lääketieteelliseen hoitoon, ilmoitti Düsseldorfin syyttäjänvirasto.

– Asiakirjoista ilmenee, että Lubitz ei ollut työkykyinen. Osa todistuksista on tuoreita ja koskevat myös turman päivää. Nämä löydöt tukevat oletusta, että edesmennyt salasi sairautensa työnantajaltaan ja virkaveljiltään, syyttäjänvirasto totesi.

Syyttäjän mukaan etsinnöissä ei ole löytynyt mitään merkkejä siitä, että Lubitzilla olisi ollut teolleen poliittisia tai uskonnollisia motiiveja.

Etsinnöissä ei syyttäjän mukaan ole löytynyt myöskään mitään itsemurhaviestiä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme