Mainos
Mainos

Järkyttävä video johti syytteisiin: Poliisi ampui koditonta miestä selkään

Yhdysvalloissa New Mexicossa kaksi poliisia on saanut murhasyytteen kodittoman, mielenvikaisen miehen ampumisesta.

Tapaus sattui Albuquerquessa viime vuoden maaliskuussa, kertoo CNN. Kuohuttavat tapahtumat olivat tallentuneet myös poliisin kuvaamalle videolle.

Tapahtumat olivat saaneet alkunsa siitä, kun 38-vuotias koditon James Boyd oli leiriytynyt Albuquerquessa sijaitseville kukkuloille. Yöpyminen alueella on laitonta.

Videolla näkyy kuinka useita raskaasti aseistautuneita poliiseja oli saapunut piirittämään kukkulalla seisovaa Boydia, jolla oli käsissään kaksi pientä veistä.

Poliisit olivat puhuttaneet Boydia usean tunnin ajan, joka oli jossain vaiheessa väittänyt olevansa puolustusministeriö.

Videolla näkyy kuinka Boyd kääntää lopulta poliiseille selkänsä kuin lähteäkseen pakoon. Poliisit alkoivat tällöin ampua Boydia. Poliisit ampuivat yhä miestä myös tämän jo maatessa maassa ja päästivät lisäksi poliisikoiran tämän kimppuun.

Boyd hengitti yhä paikan päällä ampumisen jälkeen, mutta kuoli myöhemmin tapauksen jälkeen sairaalassa.

Boydin murhasta sai syytteen eilen kaksi Albuquerquen poliisia: Keith Sandy sekä Dominique Perez.

Sandy lopetti työt Albuquerqen poliisissa joulukuussa 2014. CNN:llä ei ollut tietoa onko Perez yhä poliisin palveluksessa.

Oikeusministeriö totesi huhtikuussa 2014 epäilevänsä, että Albuquerqen poliisissa on tapahtunut toistuvaa liiallista voimankäyttöä.

Tilastojen mukaan kaikkiaan 26 siviiliä on joutunut Albuquerqen poliisin ampumaksi vuoden 2010 jälkeen, tapauksista tusina on johtanut kuolemaan. Ennen tätä viikkoa yksikään ampumisista ei ollut johtanut syytteisiin.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme