Mainos
Mainos

Järkyttävä video: Poliisi ampui pyörätuolissa olleen miehen Yhdysvalloissa

Amerikkalaiset ovat järkyttyneitä tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa leviävästä ampumisvideosta.

"Pudota ase. Kädet ylös," huutavat poliisit aseet osoitettuna kohti pyörätuolissa suojatietä ylittävää miestä.

Liikuntavammaisen pyörätuolimiehen kädet eivät nouse. Sen sijaan hän näyttää siltä, että hän yrittäisi joko nostaa itsensä pois tuolista tai ottaa jotain sylistään ennen kuin poliisi ampuu häntä kohti useita laukauksia, jotka osoittautuvat kohtalokkaiksi.

Tapaus sattui Delawaren osavaltiossa eilen. Poliisin mukaan vyötäröstään alaspäin halvaantuneella 28-vuotiaalla afroamerikkalaisella Jeremy McDolella oli mukanaan 38-kaliiperinen ase, jolla hän oli ilmeisesti ampunut aiemmin itseään.

Paikallisen poliisipäällikön mukaan miestä ammuttiin, kun hän oli tarttumassa sylissään olleeseen aseeseen. Poliisien kerrotaan avanneen tulen, koska he pelkäsivät, että heitä ammuttaisiin.

Äiti: Pojan kädet olivat sylissä

Poliisin luoteihin kuolleen äiti näkee tilanteen toisin. Äidin mielestä videokuva todistaa, ettei MCDole ollut vetämässä asetta esiin, vaan hänen kätensä olivat sylissä. Videokuvan perusteella on vaikea sanoa, mitä mies käsillään teki. 

Poliisipartio saapui paikalla saatuaan hälytyksen miehestä, jonka oli ilmoitettu olevan haavoittunut itse laukaisemistaan luodeista, poliisipäällikkö kertoo.  

Videolta nähdään, kuinka useat poliisit lähestyivät uhria vaatien tätä luopumaan aseesta ja nostamaan kätensä ylös. Viranomaisten version mukaan poliisit ampuivat, kun he näkivät McDolen irrottavan asetta vyötäröltään. 

Tapauksessa mukana olleet poliisit ovat sivussa viranhoidosta tapauksen selvittämisen ajan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme