Mainos
Mainos

Jaroslavlin lentoturma johtui lentäjän virheestä - ruumiissa merkkejä rauhoittavien käytöstä

Venäjällä Jaroslavlissa sattunut tuhoisa lento-onnettomuus johtui lentäjän tekemästä virheestä. Venäjän ilmailulautakunnan raportin mukaan lentäjä oli unohtanut jarrun päälle lähtökiidon ajaksi.

Lautakunnan mukaan toinen koneen lentäjistä oli myös nauttinut kiellettyjä barbituraatteja. Barbituraatit ovat vahvoja rauhoittavia lääkkeitä. Niitä käytetään toisinaan myös unilääkkeinä.

– Toisen lentäjän ruumiista on löytynyt fenobarbitaalia. Lääke hidastaa keskoshermoston toimintaa, minkä vuoksi sen käyttö on kielletty lentäjiltä, sanoi teknisen tutkinnan johtaja Alexei Morozov tiedotustilaisuudessa.

Venäläinen Jakovlev -matkustajakone syöksyi maahan 7. syyskuuta. Onnettomuudessa kuoli 44 ihmistä. Vain yksi koneessa ollut selviytyi. Kone kuljetti venäläistä Lokomotiv Jaroslavlin jääkiekkojoukuetta. Joukkueessa pelasi useita ulkomaalaisia pelaajia.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme