Mainos
Mainos

Jastrzhembski: Erottaminen ei ollut yllätys

Venäjän presidentti Boris Jeltsin erotti tänään tiedotuspäällikkönsä Sergei Jastrzhembskin, kertoi Kreml. Samalla Jastrzhembski sai lähteä myös presidentin kanslian apulaispäällikön virastaan.

Kremlin mukaan Jastrzhembski siirretään muihin tehtäviin, mutta se ei kertonut yksityiskohtia. Tiedotuspäällikön eroa ei myöskään perusteltu Jastrzhembski kommentoi itse erottamistaan sanomalla, ettei se tullut hänelle suurena yllätyksenä.
-Jos Venäjän yhteiskuntarauhan ja yhteisymmärryksen hintana on yhden, kahden tai muutaman virkamiehen erottaminen, ei se ole suuri hinta, Jastrzhembski sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Jastrzhembski toimi Jeltsinin tiedottajana elokuusta 1996 lähtien. Tarkkailijoiden mukaan hän kannatti Venäjää juuri piinanneessa poliittisessa kriisissä Viktor Tshernomyrdinin pääministeriehdokkuuden poisvetämistä ja kompromissiehdokkaan asettamista. Jastrzhembskin näkemykset olivat tarkkailijoiden mukaan vastoin Jeltsin tyttären Tatjana Djatshenkon sekä kansliapäällikkö Valentin Jumashevin näkemyksiä.

Ennen tiedotuspäällikön virkaansa Jastrzhembski toimi ulkoministeriön tiedottajana ja Slovakian suurlähettiläänä. Jeltsin nimitti tänään talouskysymyksistä vastuussa olevaksi apulaiskansliapäälliköksi Aleksandr Voloshinin. Interfaxin mukaan Jastrzhembskin tilalle kansainvälisistä kysymyksistä vastaavaksi apulaispäälliköksi oli tulossa Sergei Prihodko, mutta tätä Kreml ei halunnut vahvistaa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme