Mainos
Mainos

Jatkuva tekstailu merkki mielenterveysongelmista

Amerikkalaisen lääketieteellisen julkaisun mukaan tekstiviestien ja sähköpostien ylenpalttinen lähettäminen voi olla merkki mielenterveydellisistä ongelmista.

American Journal of Psychiatry -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan kyseessä on itse asiassa varsin yleinen oireyhtymä, jota on selvitetty paljon Aasiassa, erityisesti Etelä-Koreassa.

Oireyhtymää tutkineen psykiatrin Jerald Blockin mukaan tekstiaddiktiolla on useita selkeitä tunnusmerkkejä: vieroitusoireet, jos laitteita ei ole saatavilla, jatkuva tarve uusiin ja parempiin välineisiin sekä viestittelyn viemän ajan kasvaminen.

Usein tekstiviesti- ja sähköpostiriippuvuutta sairastava kärsii vihantunteista, kärsimättömyydestä ja väsymyksestä. Blockin mukaan kyseessä on pakkomielteisiin lukeutuva oireyhtymä, johon voi kuulua myös liiallinen tietokoneen käyttö, uhkapeliriippuvuus ja elämän keskittyminen seksin ympärille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme