Mainos
Mainos

Jättiankka taisteli tuulta vastaan Hong Kongissa

Rauhanviestiä tuova jättiankka on seilannut Hong Kongiin. 16,5 metrisen ankan saapuminen Victorian satamaan osoittautui haastavaksi sataman tuulisuuden vuoksi. Ankka saatiin kuitenkin lopulta onnellisesti perille.

Hollantilaisen taiteilija Florentijn Hofmanin luoma ankka on matkannut ympäri maailmaa tuomassa rauhanviestiä vuodesta 2007 lähtien. Ankka on käynyt muuan muassa Osakassa, Sydneyssä, Sao Paulossa, Aucklandissa and Amsterdamissa.

Keltainen jättiläinen on valmistettu PVC-muovista. Ankan rakentanut uusiseelantilainen yhtiö on erikoistunut isojen purjeiden valmistamiseen.

Florentijn Hofman totesi, että saapuminen Victorian satamaan oli erityisen hankalaa, koska satamassa on erittäin kova tuuli ja isot aallot. Hofmanin mukaan ankka täytyy tyhjentää ilmasta kovissa tuulissa.

Satamassa olleita vierailijoita jättiankka ilahdutti.

– Se on todella hieno ja iso yllätys. Jättimäinen. Tyttäreni piti siitä heti sen nähtyään, paikalla ollut turisti kommentoi.

Ankka pysyy näytteillä Hong Kongissa kesäkuuhun saakka.

(MTV3 – APTN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme