Mainos
Mainos

Jättikurpitsa ihmetyttää ja ihastuttaa USA:ssa

Kalifornian Half Moon Bayssa vuosittain pidettävän kurpitsakilpailun voittaja on selvinnyt. Vuoden suurimman kurpitsan tittelin nakkasi 41-vuotiaan oregonialaisen Thad Starrin jättiläismäinen kurpitsa, jolle oli kertynyt painoa jopa 1528 paunaa eli noin 698 kiloa.

Starr kertoo, että voittajakurpitsa alkoi todenteolla paisua elokuussa. Se kasvoi reilut 13 kilogrammaa päivässä ja lopulta kilpailupäivänä sen strategiset mitat ylsivät seuraaviin lukemiin: korkeus 1,3 metriä ja ympärysmitta 4,6 metriä.

.

Kurpitsakilpailuun osallistui kymmeniä maanviljelijöitä eri puolilta Yhdysvaltoja, kun kilpailu tänä vuonna järjestettiin 35:n kerran. Kaiken kaikkiaan seitsemän kilpailijakurpitsaa ylsi yli 450 kilogramman rajapyykin.

Voittajakurpitsa oli myös todellinen rahasampo kasvattajalleen, sillä se tienasi kilpailussa kuusi dollaria paunalta - yhteensä siis yli 9000 dollaria.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme