Mainos
Mainos

Jättimäinen Trump-vauva kohoaa Lontoon taivaalle – vastaisku Yhdysvaltain presidentin harjoittamaa politiikkaa kohtaan

Kymmenien tuhansien ihmisten odotetaan osallistuvan mielenosoituksiin Lontoossa Trumpin politiikkaa vastaan. Jättimäinen Trump-vauvailmapallo tulee tuolloin huomion keskipisteeksi.

Tämä ei ole ehkä se mieluisin tervetulotoivotus, jota Donald Trump odottaa saapuessaan Lontooseen tänään torstaina.

Jättimäisen Trumpia esittävän vauvailmapallon on tarkoitus kohota Lontoon taivaalle Yhdysvaltain presidentin vierailun ajaksi.

Vauvailmapallon takana hääräävän aktivistin mukaan idea pallosta lähti Trumpin provosoivasta twiittaustyylistä.

– Halusimme päästä Donald Trumpin tasolle ja puhua hänelle kielellä, jota hän ymmärtää. Meidän oli myös tehtävä jotain, joka ei jäisi häneltä, muulta maailmalta tai hallitukseltamme huomaamatta, kertoo aktivisti Leo Murray.

Ilmapallo-Trumpin räikeän oranssin ihon, keltaisten hiusten ja pienten matkapuhelinta puristavien käsien on pallon suunnittelijan mukaan tarkoitus pilkata Yhdysvaltain tämänhetkistä presidenttiä.

Murrayn mukaan tämä on vastaisku Trumpin usein henkilökohtaisiin loukkauksiin menevälle puhetyylille.

Siunauksensa vauvailmapallon lennättämiselle antoi myös Trump-kriittisyydestään tunnettu Lontoon pormestari Sadiq Khan. Hänen mukaansa ilmapalloa saa lennättää sananvapauden nimissä.

Ilmapalloaktivistien mukaan kyse ei ole kuitenkaan pelkästään Trumpista.

– Sillä ei ole mitään väliä, näkeekö hän ilmapallon tai reagoiko hän edes siihen mitenkään. Haluamme vain tuoda hymyn niiden ihmisten huulille, jotka ovat jo menettäneet toivonsa politiikan nykytilaan, toteaa Murray.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme