Mainos
Mainos

Jättipanostus tieteelle – Moskovan yliopisto yrittää rakentaa ”Nooan arkin”

Raamatun vanhasta testamentista löytyvässä tarinassa Nooan arkkiin kerääntyi jokaista eläintä kaksi kappaletta. Nyt Venäjällä Moskovan yliopistossa pyritään rakentamaan Nooan arkin kaltainen kokoelma, johon kerätään kaikkien maailman lajien dna:ta.

Venäjän valtiollisen televisiokanava RT:n mukaan Nooan arkiksi nimetty projekti saa huiman miljardin ruplan suuruisen rahoituksen. Panostus on suurin yksittäinen rahasumma, joka on tieteelle Venäjällä ikinä annettu.

Jättikokoinen arkki rakennetaan Moskovan yliopiston kampukselle. Sen on tarkoitus olla valmiina vuonna 2018. Lajien kokoamiseen osallistuu kaikki yliopiston eri toimielimet.

Moskovan yliopiston rehtori Viktor Sadivnichy kuvaili, että tietopankki ei tule sisältämään pelkästään kokoelmaa kaikesta maapallolla elävästä, vaan myös kaikesta katoavasta ja sukupuuttoon kuolevasta. Yliopiston kokoelmassa dna:t jäädytetään niin, että ne voidaan jäljentää milloin tahansa uudelleen.

– Jos tämä toteutuu, Venäjästä tulee ensimmäinen valtio, joka onnistuu rakentamaan todellisen Nooan Arkin kaltaisen kokoelman, Sadivnichy hekumoi.

Myös esimerkiksi Iso-Britanniassa on koottu vastaavanlaista dna-kokoelmaa. Siellä projekti kantaa nimeä Frozen Ark, eli Jäätynyt Arkki.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme