Mainos
Mainos

Jauhekirjeiden virta jatkuu USA:ssa

Yhdysvalloissa jupakka uhkaavista jauhekirjeistä paisuu. Useisiin pankkeihin sekä New York Times -sanomalehden pääkonttoriin lähetettiin eilen kirjekuoria, jotka jauheen lisäksi sisälsivät myös uhkausviestin.

Liittovaltion poliisi FBI tutkii yhteensä 45:tä kirjettä, joita on lähetetty tämän viikon aikana etupäässä pankkeihin ainakin 11 eri osavaltiossa. Kaikki pankkeihin lähetetyt kirjeet on kohdistettu Chase-pankin konttoreihin.

Kirjeiden sisältämää valkoista jauhetta on tutkittu, mutta toistaiseksi vaarallisia aineita ei ole löytynyt. Jauheet lähetetään vielä tarkempiin laboratoriotesteihin.

FBI:n edustajan mukaan todennäköiseltä vaikuttaa, että pankkikirjeiden takana on sama lähettäjä. Varmuutta ei sen sijaan ole siitä, liittyykö New York Times -lehden saama jauhekirje samaan vyyhteen.

Yhdysvalloissa lähetettiin syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen vuonna 2001 useita jauhekirjeitä viranomaisille ja lehtitaloihin, minkä seurauksena useita ihmisiä kuoli pernaruttoon. Bioterrorismin uhka herätti tuolloin kauhua ympäri maailmaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme