Mainos
Mainos

Suurella budjetilla kampanjoinut Jeb Bush vetäytyy kisasta

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoitellut Jeb Bush vetäytyy presidenttikisasta. Bush ilmoitti päätöksestään yöllä pian sen jälkeen, kun oli käynyt selväksi, että hän ei menestynyt Etelä-Carolinan esivaalissa.  

Entisen presidentin George W. Bushin veli Jeb Bush on Floridan entinen kuvernööri. Hänen kampanjansa jatkolle olisi ollut ratkaisevan tärkeää onnistua toisen etelävaltion Etelä-Carolinan esivaalissa.  

Bush sai nyt vain kahdeksan prosenttia republikaanien äänistä. Tulos oli yhtä vaatimaton myös kahdessa aiemmassa ehdokkaista äänestäneessä osavaltiossa.  

– Iowan, New Hampshiren ja Etelä-Carolinan asukkaat ovat puhuneet, ja minä kunnioitan heidän valintaansa, silminnähden liikuttunut Jeb Bush ilmoitti.  

Suurella budjetilla kampanjoinut Bush sai Etelä-Carolinassa tuekseen myös presidenttiveljensä George W. Bushin. Niin ikään ehdokkaan äiti, perheen toisen entisen presidentin George Bushin puoliso Barbara Bush yritti avittaa poikansa vaalivankkureita vauhtiin, mutta tuloksetta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme