Mainos
Mainos

Jeltsin allekirjoitti lain sotasaalistaiteesta

Venäjän presidentti Boris Jeltsin allekirjoitti tänään lain, joka kieltää toisen maailmansodan aikana Saksasta ryöstetyn taiteen palauttamisen takaisin Saksaan. Jeltsin noudatti siten perustuslakituomioistuimen päätöstä, jonka mukaan hänen on allekirjoitettava duuman hyväksymä laki.

Samalla Jeltsin pyysi kuitenkin perustuslakituomioistuinta tutkimaan, onko laki perustuslain mukainen. Laki julistaa venäläisten Saksasta ryöstämät taideaarteet Venäjän omaisuudeksi. Jeltsin oli yrittänyt estää lain hyväksytyksi tulemisen ollakseen vahingoittamatta Venäjän ja Saksan suhteita. Hän käytti mm. veto-oikeuttaan duumassa estääkseen lain hyväksymisen, mutta duuma ei siitä välittänyt.

Saksa: Venäjän laki sotasaalista vastoin kansainvälistä oikeutta

Saksan hallituksen edustaja sanoi tänään, että Venäjän laki taideaarteiden palauttamisen kieltämisestä on vastoin kansainvälistä oikeutta. Saksan hallituksen edustaja totesi, että laki ei ole yhdenmukainen kansainvälisen oikeuden ja Venäjän sitoumusten kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme