Mainos
Mainos

Jeltsin arvosteli Venäjän budjettia

Venäjän presidentti Boris Jeltsin arvosteli tänään kuluvan vuoden talousarviota epärealistisuudesta. Lyhyessä radiopuheessaan Jeltsin ei ilmoittanut muutoksista maan hallituksessa, kuten etukäteen oli ounasteltu.

Jeltsin sanoi, että budjetin toteutuminen herättää vahvoja epäilyjä. Hän sanoi hyväksyneensä hallituksen esityksen budjetiksi vastahakoisesti ja välttääkseen poliittisen tilanteen kärjistymistä.

Presidentti syytti pääministeri Viktor Tshernomyrdinin hallitusta hutiloinnista talousarvion laadinnassa. Lisäksi hallitus antoi periksi parlamentin harjoittamalle populismille hyväksymällä budjettiin useita epärealistisia lisäyksiä.

Arvostelusta huolimatta Jeltsin ei ennakkoarvailuista poiketen ilmoittanut muutoksista maan hallituksessa. Etukäteen huhuttiin, että Jeltsin olisi erottamassa joko puolustusministeri Igor Rodionovin tai pääministeri Viktor Tshernomyrdinin tai mahdollisesti jopa koko hallituksen.

Asevoimia uudistetaan

Jeltsin sanoi puheessaan, että Venäjä pitää kiinni suunnitelmistaan perustaa maahan ammattiarmeija. Ainoastaan ammattiarmeija kykenee hänen mukaansa säilyttämään maan taisteluvalmiuden uudelle vuosisadalle siirryttäessä.

Presidentti myönsi, että asevoimat kärsivät varojen puutteesta.

-Sotilaallisiin uudistuksiin on varattu määrärahoja vuoden 1997 budjetissa. Ymmärrän kyllä, että ne eivät sinällään riitä, mutta eri ministeriöistä löytyy lisävaroja. Nämä on löydettävä ja käytettävä hyväksi, budjetin keskiviikkona hyväksynyt Jeltsin sanoi.
(STT-Reuter-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme