Mainos
Mainos

Jeltsin ei osallistu EU:n huippukokoukseen

Presidentti Boris Jeltsin ei osallistu tällä viikolla Wienissä järjestettävään EU:n ja Venäjän huippukokoukseen, koska hän kärsii äärimmäisestä väsymyksestä, kertoivat Kremlin edustajat tänään.

Pääministeri Jevgeni Primakov vakuutti kuitenkin tänään, että Jeltsin pystyy yhä työskentelemään. Primakovin mukaan Jeltsin on "erittäin hyvässä työkunnossa". Lääkärit kehottivat Jeltsiniä perumaan Wienin-matkansa ja pitämään sen sijasta lomaa. 67-vuotias Jeltsin kärsii asteniasta, joka tarkoittaa ruumiillista tai henkistä väsymystä. Jeltsinin ei tarvitse sen vuoksi olla sairaalassa.

Pääministeri Jevgeni Primakov matkustaa kokoukseen Jeltsinin poisjäännin vuoksi. Aiemmin tänään presidentin edustaja kertoi, että Jeltsin oli virka-asunnossaan Moskovan ulkopuolella valmistautumassa Itävallan-matkaa varten.

Jeltsinin avustajien mukaan presidentti on jo toipunut äskettäin sairastamastaan keuhkoputkentulehduksesta. Jeltsinin Wienin-matkaa oli kuitenkin jo aiemmin lyhennetty kahdesta päivästä yhteen. Presidentin oli määrä käydä huippukokouksessa huomenna.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme