Mainos
Mainos

Jeltsin erotti Berezovskin turvallisuusneuvostosta

Presidentti Boris Jeltsin erotti tänään liikemies Boris Berezovskin Venäjän vaikutusvaltaisen turvallisuusneuvoston varasihteerin paikalta. Jeltsinin tiedotustoimiston mukaan Berezovski "siirtyy muihin tehtäviin".

Berezovski, 51, kuuluu pieneen rikkaiden liikemiesten ryhmään, joka valjasti voimavaransa Jeltsinin uudelleenvalinnan eteen viime vuonna. Hänet nimitettiin turvallisuusneuvostoon viime syksynä ja hän oli mukana laatimassa rauhansopimusta tshetsheenisissien kanssa. Jeltsin allekirjoitti sopimuksen toukokuussa.

Berezovski on mukana mm. sähköisessä viestinnässä sekä öljy- ja autoalalla. Hän on viime aikoina riitaantunut hallituksen talousuudistuksista vastaavan ensimmäisen varapääministerin Anatoli Tshubaisin kanssa. Tshubais on syyttänyt Berezovskia ja eräitä muita siitä, että he haluavat jatkaa entistä käytäntöä, jonka mukaan valtion omaisuutta jaettiin alehintaan kabinettisopimuksin.
(STT-Reuters-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme