Mainos
Mainos

Jeltsin erotti laivaston komentajan

Venäjän presidentti Boris Jeltsin erotti tänään yllättäen maan laivaston komentajan Felix Gromovin.

Tiedotusvälineille lähetetyssä tiedotteessa sanottiin, että Gromovin tilalle on nimitetty amiraali Vladimir Kurojedov. Syytä Gromovin erottamiseen ei kerrottu. Tiedotteessa sanottiin, että 60-vuotias Gromov on vapautettu kokonaan armeijan palveluksesta.

Ei kerrottu, jäikö hän eläkkeelle. Mitään kiitoksen sanoja pitkästä sotilasurasta ei Gromoville osoitettu. Erään läntisen sotilaslähteen mukaan Gromov on tehnyt "hyvää työtä", mutta ehkä hän ei ryhtynyt uudistuksiin riittävän nopeasti.

Venäjän televisio kertoi, että erottamisesta on huhuttu pitkään laivastossa sattuneiden onnettomuuksien vuoksi. Viimeksi perjantaina 12 torpedoa räjähti varastossa Vladivostokissa. Henkilövahinkoja ei sattunut, mutta ikkunoita särkyi vielä kymmenen kilometrin päässä satamasta.

53-vuotias Kurojedov on viimeksi toiminut laivaston esikuntapäällikkönä. Sitä ennen hän toimi Tyynenmeren laivaston komentajana. Venäjän laivastossa palvelee lähes 200 000 miestä.
(STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme