Mainos
Mainos

Jeltsin erotti neuvonantajansa

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on erottanut ulkopoliittisen neuvonantajansa Dmitri Rjurikovin Valko-Venäjän kanssa solmitusta sopimuksesta syntyneen kiistan vuoksi.

Erottamisen syyksi ilmoitettiin aluksi vain, että Rjurikov siirretään muihin tehtäviin. Uutistoimisto Itar-Tass kertoi kuitenkin tänään, että erottamisen taustalla on Valko-Venäjän kanssa solmittu sopimus löyhästä valtioliitosta.

Itar-Tassin mukaan Jeltsin oli "erittäin tyytymätön" sopimustekstiin, jota Rjurikov oli ollut mukana valmistelemassa. Jeltsin vesitti itse sopimusta vain hieman ennen kuin pani siihen nimensä viime keskiviikkona. Rjurikovin tehtäviä ryhtyy hoitamaan presidentin tiedottaja Sergei Jastrzhembski.

Rjurikov, 50, toimi Jeltsinin ulkopoliittisena neuvonantajana vuodesta 1991, ja hän näytteli tärkeää osaa Naton laajentamista, aseidenvalvontaa ja huippukokouksia koskevien neuvottelujen valmistelussa.
((STT-DPA-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme