Mainos
Mainos

Jeltsin haudan lepoon

Boris Jeltsinin hautajaisiin osallistui useita ulkomaisia arvovieraita kuten Yhdysvaltain entiset presidentit Bill Clinton ja George Bush.

Venäjän entinen presidentti Boris Jeltsin on laskettu haudan lepoon Novodevitshin hautausmaalla Moskovassa. Hautajaisiin osallistuivat mm. Yhdysvaltain entiset presidentit Bill Clinton ja George Bush.

Paikalla on ollut myös useita muita ulkomaisia arvovieraita kuten Britannian entinen pääministeri John Major ja Puolan entinen presidentti Lech Walesa. Suomea on edustanut presidentti Mauno Koivisto.

Katkeamaton ihmisvirta kävi eilisen ja yön aikana jättämässä viimeisen tervehdyksensä Venäjän ensimmäiselle presidentille Kremlin lähellä sijatsevassa Kristus Vapahtajan katedraalissa.

Jeltsin haudattiin Novodevitshin luostarin hautausmaalle. Hautausmaalle on haudattu myös kirjailija Anton Tshehov, oopperalaulaja Fjodor Shaljapin ja viimeisen neuvostojohtaja Mihail Gorbatshovin vaimo Raisa Gorbatshova.

(MTV3-STT-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme