Mainos
Mainos

Jeltsin haukkui hallituksen palattuaan työhön

Presidentti Boris Jeltsin arvosteli hallitustaan jyrkästi palattuaan tänään työhön Kremliin kahden viikon loman jälkeen, kertoivat Venäjän uutistoimistot.

Hallitus ei ole pystynyt maksamaan luvattuja sosiaaliavustuksia ja palkkarästejä, presidentti Jeltsin totesi tavatessaan pääministeri Viktor Tshernomyrdinin. Hallituksen tämän vuoden taloustavoitteita koskeviin keskusteluun osallistuivat myös varapääministerit Anatoli Tshubais ja Boris Nemtsov.

-Viimeksi kuluneen vuoden aikana te ette ole täyttäneet lupauksiamme, Jeltsin sanoi hallituksensa johtokolmikolle. Tshernomyrdin oli toista mieltä, mutta presidentti ei ottanut pääministerinsä vastaväitteitä kuuleviin korviin. Ongelmia on paljon, hän korosti.

Kulikoville kehuja ja haukkuja

Jeltsin ryöpytti myös sisäministeri Anatoli Kulikovia, koska tämä oli antanut lausuntoja terrorismin vastaisesta taistelusta Tshetsheniassa neuvottelematta etukäteen presidentin kanssa.

Kovan linjan kannattajana pidetty Kulikov sanoi aiemmin tässä kuussa, että hyökkäykset venäläisiä sotilaslaitoksia vastaan Dagestanissa tekevät välttämämättämäksi kovat ennaltaehkäiset toimet "terroristeja" eli tshetsheeniryhmiä vastaan.
-Kuulosti siltä, kuin olisitte julistanut uuden sodan, Jeltsin sanoi.

Presidentti totesi kuitenkin, että hänen kantansa oli "lähellä" Kulikovin kantaa.

Jeltsin vietti viimeisen vapaapäivänsä asunnollaan Moskovan ulkopuolella, minne hän saapui toissapäivänä. Jeltsin on kärsinyt hengitystiehyeiden tulehduksesta. Hän lähti lomalle neljäs tammikuuta.
(STT-DPA-Itar-Tass-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme