Mainos
Mainos

Jeltsin kehotti G7:ää hyväksymään Jugoslavian tarjouksen

Venäjän presidentti Boris Jeltsin kehotti tänään läntisten teollisuusmaiden G7:n johtajia olemaan torjumatta Jugoslavian tarjousta yksipuolisesta tulitauosta.

Jeltsin kirjoitti asiaa koskevan kirjeen G7-maiden eli Britannian, Kanadan, Ranskan, Saksan, Italian, Japanin ja Yhdysvaltain johdolle. Kirjeessä Jeltsin toivoi, että Kosovon ongelman ratkaisu saataisiin aikaan diplomatian keinoin mieluummin kuin sotilaallisesti.

Jeltsinin mukaan G7:n johtajien pitäisi ottaa huomioon, että Jugoslavian tulitaukotarjous oli yksipuolinen eikä siihen liittynyt ehtoja. Lisäksi se sisälsi kehotuksen aloittaa neuvottelut Kosovon albaanijohtajien kanssa kiistan ratkaisusta ja pakolaisten palauttamisesta.

Saksa, Britannia, Ranska, Italia ja Yhdysvallat torjuivat keskiviikkona yhteisessä julkilausumassaan Jugoslavian tarjouksen. Saksan ulkoministeri Joschka Fischer totesi, että tulitaukotarjous ei ole riittävä.

Samalla Fischer kehotti muita länsimaita tukemaan Venäjän ponnisteluja kriisin välittämisessä.

-Venäjä voi ja sille pitää antaa merkittävä asema aloitteentekijänä, Fischer tähdensi.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme