Mainos
Mainos

Jeltsin kehotti hallitusta kiristämään vyötä

Venäjän presidentti Boris Jeltsin kehotti tänään rahavaikeuksissa kamppailevaa hallitusta tarkempaan taloudenpitoon. Jeltsinin mukaan viranomaisten tulisi vähentää henkilökuntaa sekä lämmitys- ja sähkökustannuksia. Jeltsin välitti määräyksensä Barvihan sairaalasta läheltä Moskovaa vain päivä sen jälkeen, kun hänet vietiin hoitoon äkillisen hengitystieinfektion vuoksi.

Säästömääräys merkitsee, että ministeriöt, valtionyhtiöt ja armeija eivät saa enää liittovaltion budjetista yhtä paljon varoja kuin ennen. Jeltsin ei tarkentanut säästötoimia, vaan asetti instituutioiden johdon henkilökohtaisesti vastuuseen asiasta. Säästetyt varat, yli kuusi miljardia dollaria, on tarkoitus käyttää hallituksen velvoitteiden täyttämiseen. Se, mistä velvoitteista oli kysymys, ei käynyt määräyksestä ilmi.

Venäjän hallituksen talousvaikeudet johtuvat ennen kaikkea hälyttävän alhaisista verotuloista, jotka ovat saaneet Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:nkin lykkäämään Venäjän lainojen maksua.

Rahareikiä on lisännyt myös Jeltsinin vaatimus siitä, että julkisen sektorin maksamattomat palkat, joita on yli neljän miljardin dollarin arvosta, suoritettaisiin vielä tämän vuoden kuluessa.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme