Mainos
Mainos

Jeltsin kiistää korruptiosyytökset

Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Bill Clinton ja Boris Jeltsin ovat eilen puhuneet puhelimessa mm. Jeltsiniä koskevista korruptiosyytteistä. Valkoisen talon edustaja kertoo, että Jelltsin on kiistänyt häntä vastaan esitetyt korruptiosyytökset.

Jeltsin ei ole tähän mennessä kommentoinut julkisesti tietoja, joissa hänet ja hänen perheensä on kytketty lahjomien vastaanottamiseen eräältä sveitsiläisyritykseltä. Kreml on kuitenkin aiemmin kiistänyt italialaisen Corriere della Sera -lehden tiedot, että sveitsiläinen yritys Mabetex maksoi miljoona dollaria Jeltsinin tilille budapestiläiseen pankkiin ja maksoi myöshänen ja hänen kahden tyttärensä luottokorttilaskut.

Valkoisen talon edustaja Sandy Berger kertoo presidenttien keskustelleen noin tunnin useista aiheista. Hän ei osannut sanoa, oliko Jeltsin kiistänyt syytökset omasta aloitteestaan vai vastauksena Clintonin kysymykseen. Valkoinen talo on aiemmin kertonut, että korruptioasia tulee esille, kun Clinton tapaa Venäjän pääministerin Vladimir Putinin Aasian ja Tyynenmeren maiden taloudellisessa huippukokouksessa Uudessa-Seelannissa viikonvaihteessa.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme