Mainos
Mainos

Jeltsin neuvotteli Kremlissä

Keuhkokuumeesta toipuva Venäjän presidentti Boris Jeltsin näkyi tänään ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon televisiossa. Hän elehti ja hymyili leveästi puhuessaan pääministeri Viktor Tshernomyrdinin kanssa. Presidentti näytti laihtuneelta, mutta rentoutuneelta.

Jeltsin neuvotteli tänään Kremlissä pääministeri Tshernomyrdinin kanssa. Kremlistä kerrottiin, että presidentti ja pääministeri keskustelivat tunnin ajan mm. Tshetshenian vaaleista ja Venäjän talouden tilasta. Uutistoimisto Interfax kertoi Venäjän hallituksen edustajaa lainaten, että Jeltsin näyttäisi olevan toipumassa hyvin keuhkokuumeesta.

Yhdysvallat on alkanut olla huolissaan Jeltsinin hitaasta toipumisesta, kertoi puolestaan The Washington Post -lehti.
-Hän ei selvästikään toivu niin nopeasti kuin voisi toivoa, sanoi yhdysvaltalaislähde lehdessä.

Presidentin terveydentilan pelätään lehden mukaan lykkäävän tärkeitä päätöksiä Venäjän ja Yhdysvaltain välillä.

Jeltsin esiintyi julkisuudessa viimeksi 6. tammikuuta. Syksyisestä sydänleikkauksesta toipuva presidentti joutui sairaalahoitoon 8. tammikuuta keuhkokuumeen vuoksi. Jeltsinin heikko terveydentila on aiheuttanut epävarmuutta hänen kyvystään johtaa maata.

Presidentin terveydestä nousee väistämättä uusi huhujen aalto, ja sitä on yhä vaikeampi torjua, kirjoitti Sevodnja -lehti etusivullaan. Jutussa arveltiin, että Jeltsinillä voisi olla sydänsairauden ja keuhkokuumeen lisäksi vielä jokin "kolmas sairaus".

Kenraali Aleksandr Lebed sanoi uskovansa, että Venäjällä järjestetään pian uudet presidentinvaalit. Hän kertoi olevansa hyvää vauhtia valmistautumassa vaaleihin.

Eilen ilmoitettiin, että Venäjän ja EU:n välistä huippukokousta lykätään Jeltsinin horjuvan terveyden vuoksi. Huippukokous oli määrä pitää Hollannissa ensi viikon alussa. Jeltsin pitää kuitenkin kiinni suunnitelmista tavata Ranskan presidentti Jacques Chirac sunnuntaina Moskovassa, sanoi Jeltsinin lehdistöedustaja Sergei Jastrzhembski.
(STT-DPA-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme