Mainos
Mainos

Jeltsin onnitteli Clintonia

Venäjän presidentti Boris Jeltsin onnitteli tänään Yhdysvaltain presidenttiä Bill Clintonia tämän 51-vuotissyntymäpäivän johdosta.

Kremlin julkistamassa onnittelussa Jeltsin ilmoitti virkaveljelleen, että erityisesti aseidenriisuntaneuvotteluissa saavutetut tulokset ovat luoneet hyvän perustan presidenttien seuraavalle tapaamiselle.

Jeltsin toivotti Clintonille "terveyttä ja menestystä" ja kertoi olevansa tyytyväinen siihen, että johtajien tapaamisissaan tekemiä päätöksiä on ryhdytty pistämään täytäntöön.

Jeltsin ja Clinton ovat julkisuudessa olleet keskenään hyvää pataa ja heidän rennot tapaamisensa ovatkin olleet räikeä vastakohta kylmän sodan aikaisille suurvaltasuhteille.

66-vuotias Jeltsin on usein käyttänyt Clintonista nimitystä "ystäväni Bill". Johtajien seuraavan tapaamisen ajankohtaa ei Valkoisen talon mukaan ole vielä lyöty lukkoon. Venäjän ensimmäisen varapääministerin Boris Nemtsovin mukaan presidentit tapaavat Moskovassa ensi vuoden maalis- tai huhtikuussa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme