Mainos
Mainos

Jeltsin: Sopimus Valko-Venäjän kanssa uudelleenharkintaan

Presidentti Boris Jeltsin antoi tänään ymmärtää, että Venäjä saattaa harkita uudelleen Valko-Venäjän kanssa solmittua liittosopimusta venäläistoimittajien pidätyksestä syntyneen kiistan vuoksi.

Valkovenäläiset syyttäjäviranomaiset asettivat tänään kaksi venäläisen ORT-televisioaseman toimittajaa syytteeseen siitä, että he olivat laittomasti ylittäneet Valko-Venäjän ja Liettuan välisen rajan. Toimittajat ja heidän autonkuljettajansa pidätettiin lauantaina. Jos toimittajat todetaan syyllisiksi, heitä uhkaa viiden vuoden vankeustuomio.

Eteläisellä Volgan alueella lomailemassa oleva Jeltsin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan olevansa "yllättynyt ja närkästynyt" televisioryhmän pidättämisestä. Hän vaati presidentti Aleksander Lukashenkolta selvitystä asiaan.

Jeltsin sanoi toivovansa, että kiista kyetään ratkaisemaan. Jos ei, maiden keväällä solmima liittosopimusasiakirja on otettava uudelleen harkintaa, hän totesi.

Valko-Venäjä puolestaan varoitti Venäjää tekemästä toimittajien pidätyksestä poliittista kysymystä.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme