Mainos
Mainos

Jeltsin syyttää Israelia Lähi-idän umpikujasta

Venäjän presidentti Boris Jeltsin syyttää Israelia Lähi-idän rauhanneuvottelujen umpikujasta ja kehottaa Yhdysvaltoja painostamaan liittolaistaan rauhanprosessin pelastamiseksi.

Jeltsin myönsi kuitenkin tänään, että myös Venäjän olisi lisättävä ponnistelujaan. Jeltsin ja Egyptin presidentti Hosni Mubarak tapasivat Moskovassa pyrkimyksenään elvyttää Lähi-idän rauhanprosessia sekä kehittää maiden välisiä suhteita.

Presidentti Jeltsin toivotti Egyptin johtajan tervetulleeksi Kremliin sanoen, että tapaaminen tehostaa maiden välistä yhteistyötä useilla eri alueilla, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Mubarakin on määrä tavata myöhemmin tänään Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore. Gore on Moskovassa venäläis-amerikkalaisen yhteistyökomission kokouksessa.

Venäjä on toiminut yhdessä Yhdysvaltojen kanssa Lähi-idän rauhanhankkeen tukijana. Myös Egypti on välittänyt palestiinalaisten ja israelilaisten rauhanneuvotteluissa, jotka ovat olleet keskeytyksissä maaliskuusta lähtien.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme