Mainos
Mainos

Jeltsin taas sairaalaan

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on tänään viety sairaalaan, koska lääkärit epäilevät hänen sairastuneen keuhkokuumeeseen. Asiasta kertoi Kremlin lehdistöedustaja Dmitri Jakushin.

Boris Jeltsin

Presidentti joutuu jäämään sairaalaan noin viikoksi, Jakushin sanoi. Jeltsin sairastui jo viime viikon torstaina keuhkoputkentulehdukseen. Vain vähän aiemmin oli kerrottu, että Jeltsinin tila on tyydyttävä, joskaan ei parempi, ja että hän on virka-asunnossaan Moskovan ulkopuolella. Presidentin sanottiin myös vastaanottaneen siellä viranomaisia.

Jeltsin sai akuutin keuhkoputkentulehduksen ja virustartunnan viime torstaina vain muutamia tunteja ennen kuin hänen piti allekirjoittaa Venäjän ja Valko-Venäjän välinen valtioliittosopimus. Sairastuessaan hän menetti myös äänensä ja Kremlin ensimmäisessä tämänpäiväisessä ilmoituksessa sanottiin, että Jeltsinin ääni on yhä käheä.

Ennen uusinta ilmoitusta venäläinen kaupallinen televisio NTV näytti mykkää tv-kuvaa Jeltsinistä. Villapuseroon pukeutunut presidentti istui tuolissa ja jutteli huolettomasti henkilökuntapäällikkönsä Aleksandr Voloshinin kanssa.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme