Mainos
Mainos

Jeltsin töihin maanantaina?

Keuhkokuumeesta toipuva Venäjän presidentti Boris Jeltsin pääsee todennäköisesti palaamaan töihinsä Kremliin maanantaina, sanoi presidentin avustaja Juri Jarov tänään.

Jeltsiniä hoidetaan moskovalaisessa sairaalassa, jossa hänen on määrä tavata pääministeri Jevgeni Primakov vielä tällä viikolla. Jeltsinin leikanneen sydänkirurgi Renat Aktshurinin mukaan presidentin toistuvat terveysongelmat johtuvat todennäköisesti heikosta immuunijärjestelmästä eivätkä hänen sydämestään.

Aktshurin ei uskaltanut Argumenti i Fakti -viikkolehden haastattelussa arvioida, mikä Jeltsiniä vaivaa. Aktshurin huomautti, ettei hän ole tutkinut presidenttiä kahdeksaan kuukauteen, mutta uskoi, ettei Jeltsinin sydämen tila voi olla huonontunut niin paljon, että se aiheuttaisi toistuvia sairastumisia.

Aktshurin teki Jeltsinille viisinkertaisen sydämen ohitusleikkauksen vuonna 1996. Haastattelussa hän muistutti, että hoitamattomana keuhkokuume voi johtaa jälkitauteihin ja myös sydänvaivoihin.

(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme