Mainos
Mainos

Jeltsin: Venäjä takaa Baltian maiden turvallisuuden

Venäjän presidentin Boris Jeltsinin mukaan Venäjä takaa Baltian maiden turvallisuuden. Jeltsin sanoi presidentti Martti Ahtisaaren kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että Venäjän on löydettävä hyvä tahto lähestyäkseen Baltian maita, eikä ainoastaan valitettava venäläisten sortamisesta ja kohtelemisesta väärin.

Hänen mukaansa on poistettava Virosta, Liettuasta ja Latviasta se rauhattomuus ja epäluulo, että Venäjä voisi toistaa vuosikymmenten takaisen vääryyden.

Jeltsin korosti Venäjän arvostavan sitä, että Suomi on julistautunut liittoutumattomaksi. Hän painotti, että on kuitenkin Suomen oma asia päättää suhteestaan Natoon.

Venäjä pyrkii EU:n jäseneksi

Jeltsinin mukaan Venäjä pyrkii jäseneksi Euroopan unioniin. Jeltsin sanoi tänään, että kun Suomi kuuluu Eurooppaan, on luonnollista, että sen on oltava täysivaltainen jäsen EU:ssa.

Jeltsinin mukaan Venäjäkin pyrkii siihen, että tunnustettaisiin täysivaltaiseksi eurooppalaiseksi valtioksi. Jeltsin vastasi näin Baltian maiden EU-jäsenyyttä koskevaan kysymykseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme