Mainos
Mainos

Jeltsin: Venäjällä ei paluuta menneisyyteen

Venäjän presidentti Boris Jeltsin kiitteli tänään maan demokraattisia uudistuksia ja vakuutti, ettei Venäjällä ole paluuta menneisyyteen.

Jeltsin sanoi Sevodnja-lehdelle antamassaan haastattelussa, että Venäjä on kulkenut pitkän matkan niistä tapahtumista, joita nyt muistellaan. Harvinainen haastattelu julkaistiin viikkoa ennen Venäjän lokakuun vallankumouksen 80-vuotisjuhlaa.

Jeltsin ei viitannut suoraan ensi viikon juhlaan, jossa muistellaan vuoden 1917 bolshevikkivallankumousta. Hän teki kuitenkin selväksi, ettei Venäjällä ole paluuta Neuvostoliiton aikaiseen suljettuun yhteiskuntaan.
-Muutaman viime vuoden aikana Venäjä on muuttunut. Ihmiset määräävät itse hallituksen linjan. He tekevät sen presidentinvaaleilla, joissa he voivat valita ehdokkaansa. Meillä on paljon ongelmia, mutta olemme jo ratkaisseet yhden niistä. Olemme tehneet lopun puolueen käskyvallasta eikä meidän ole enää pakko ajatella samalla tavoin, Jeltsin sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme