Mainos
Mainos

Jeltsin: Venäjän ja Japanin huipputapaaminen toteutuu

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on vakuuttanut Japanin pääministerille Keizo Obuchille, että johtajien ensi viikoksi kaavailtu tapaaminen toteutuu suunnitelmien mukaan, kertoi Japanin ulkoministeriö tänään.

Jeltsinin on määrä tavata Obuchi tämän 10.-13. marraskuuta toteutettavan Venäjän-vierailun aikana. Jeltsin toivoi Obuchille viikonloppuna lähettämässään kirjeessä, että tapaaminen pohjustaa läheisempiä Venäjän ja Japanin välisiä suhteita.

Uupumuksesta kärsivä Jeltsin matkusti perjantaina Mustanmeren rannikolle Sotshiin, missä hänen odotetaan lomailevan kaksi viikkoa. Uutistoimisto Itar-Tass kertoi eilen, että Jeltsin ei osallistu virallisiin tapaamisiin lähipäivinä.

Moskovan huipputapaamisen päätarkoituksena on valmistella rauhansopimusta, jonka Venäjä ja Japani toivovat solmivansa vuoteen 2000 mennessä. Maiden välejä on hiertänyt pitkään kiista Kuriilien saarten omistuksesta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme