Mainos
Mainos

Jeltsinin avustajia pidättäneet erotettiin

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on erottanut turvallisuuspalvelun päällikön Mihail Barsukovin, presidentin turvallisuuspäällikön Aleksandr Korzhakovin ja varapääministeri Oleg Soskovetsin. Asiasta kertoivat uutistoimistot Interfax ja Itar-Tass.

Erottamiset tulivat sen jälkeen, kun Barsukov ja Korzhakov olivat viime yönä pidättäneet kaksi Jeltsinin tärkeää vaalikampanja-avustajaa. Molemmat avustajat vapautettiin myöhemmin.

Sekä Jeltsinin että toissa päivänä turvallisuusneuvoston sihteeriksi nimittämän Aleksandr Lebedin leiriin kuuluvan uudistusmielisen Anatoli Chubaisin mukaan pidätykset olivat kytköksissä yritykseen estää presidentinvaalien toinen kierros.

Venäjän keskusvaalilautakunta ilmoitti tänään, että presidentinvaalien toinen kierros pidetään 3. heinäkuuta. Toisella kierroksella ovat vastakkain presidentti Boris Jeltsin ja kommunistien ehdokas Gennadi Zjuganov.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme