Mainos
Mainos

Jeltsinin lähipiiriä epäillään rahanpesusta

Venäjän presidentin Boris Jeltsinin lähipiirin epäillään syyllistyneen rahanpesuun Sveitsissä. Sveitsin tiedotusvälineiden mukaan Geneven yleinen syyttäjä on aloittanut rikostutkimuksen 23 Kremlin korkeaa virkailijaa vastaan. Pääepäilty on Kremlin kiinteistöistä vastaava Pavel Borodin. Venäjällä Borodinia on arvosteltu siitä että Kremlin palatsien kunnostus tuli maksamaan lähes 5 miljardia markkaa.

Kremlin remonttiin liittyy useita lahjustapauksia ja Sveitsissä epäillään, että lahjusrahoja on kierräetty sveitsiläispankkien kautta. Kremlin remonttia on kritisoitu Venäjällä voimakkaasti suurten kustannusten vuoksi.

Korruptiotutkimukset ovat kiusallinen asia presidentti Jeltsinille. Hän ei ole kaihtanut keinoja yrittäessään estää tutkimukset. Jeltsin erotti keväällä asiaa penkoneen yleisen syyttäjän Juri Skuratovin. Kremlin yritys syrjäyttää Skuratov ei ole mennyt aivan Kremlin pillin mukaan vaan syyttäjän kohtalo on edelleen auki.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme