Mainos
Mainos

Jeltsinin leikkaus "hyvin suuri ja vakava"

Presidentti Boris Jeltsinin sydänleikkauksesta tulee "hyvin suuri ja hyvin vakava", ilmoitti Kremlin johtava lääkäri Sergei Mironov tänään. Hänen mukaansa leikkaukseen valmistautumisen on oltava riittävän perusteellista, "koska te kaikki tiedätte, kuinka tärkeästä asiasta on kyse".

Mironov sanoi televisioidussa lehdistötilaisuudessa Jeltsinin jäävän sairaalaan vielä 3-4 päiväksi. Presidentille tehdään tänä aikana lisää kokeita leikkausvalmisteluja varten. Jeltsin on ollut sairaalassa jo viikon. Hänen kotiuttamistaan on lykätty tähän mennessä jo kahdesti.

Mironov muistutti, ettei sydänleikkaus kosketa vain sydänlihasta vaan myös monia muita elimiä. Lääkärit aikovat tarkkailla erityisesti verenkierron, munuaisten, maksan ja keuhkojen toimintaa. Leikkausryhmän johtajaksi veikattu venäläinen Renat Aktshurin sanoi tänään, että hyväkuntoisella potilaalla ohitusleikkauksen onnistumisprosentti on noin 98. Jos potilaalla on ongelmia muiden elinten kanssa, luku saattaa laskea 90 prosenttiin.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme