Mainos
Mainos

Jemeniläisessä sairaalassa ammuskeltu – satoja haavoittuneita

Yhdessä Jemenin pääkaupungin Sanaan suurimmista sairaaloista ammuskeltiin tiistaina, raportoi Punaisen Ristin kansainvälinen komitea. Ammuskelu tapahtui al-Gomhorin sairaalassa kaupungin keskustassa.

Väkivaltaisuudet Sanaassa jatkuivat tiistaina kolmatta päivää. Sairaalalähteiden mukaan verenvuodatuksessa on kuollut ainakin 60 ihmistä ja sadat ovat haavoittuneet.

Yhteenotoissa presidentti Ali Abdullah Salehin kannattajien ja armeijasta kapinallisten puolelle siirtyneiden sotilaiden välillä käytettiin silminnäkijöiden mukaan muun muassa kranaatinheittimiä ja sinkoja.

EU:n ulkoministeri Catherine Ashton vaati tiistaina Salehia luopumaan vallasta väkivallan lopettamiseksi.

Saleh on sitkeästi kieltäytynyt luovuttamasta valtaa varapresidentti Abdrabuh Mansur Hadille, vaikka hän vastineeksi pääsisi perheineen vapaasti lähtemään maasta.

Presidentti haavoittui pahasti heinäkuussa palatsiinsa tehdyssä iskussa, ja on siitä asti ollut Saudi-Arabiassa toipumassa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme