Mainos
Mainos

Jemeniläiskaapparit uhkaavat tappaa panttivankinsa

Jemeniläisklaanin jäsenet kaappasivat ranskalaisturistit sunnuntaina.

Jemeniläiskaapparit uhkaavat tappaa neljä ranskalaista panttivankiaan, jos heidän sukulaisiaan ei vapauteta vankilasta. Al-Abdullah-klaaniin kuuluvat kaappaajat eivät Arabiya-tv-kanavan mukaan ole antaneet tarkkaa määräaikaa vankien vapauttamiseksi.

Klaanin jäsenet kaappasivat ranskalaisturistit sunnuntaina. Jemenin sisäministeriön edustajan mukaan turistit voivat hyvin.

Viime vuonna saman klaanin jäsenet kaappasivat viisi saksalaista turistia, jotka vapautettiin myöhemmin. Klaanit ovat kidnapanneet Jemenissä vuosikymmenten saatossa lukuisia turisteja ja ulkomaalaisia työntekijöitä. Kaappaajat ovat vaatineet muun muassa parempia teitä ja kouluja. Suurin osa kaapatuista on myöhemmin vapautettu vahingoittumattomana.

Jemenissä järjestetään presidentinvaalit ensi keskiviikkona. Vaalien ennakkosuosikki on istuva presidentti Ali Abdullah Saleh. Hän on luvannut tehostaa toimintaa kaappausten lopettamiseksi.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme