Mainos
Mainos

Jemeniläislehti tuskailee sieppausten vaikutusta maan maineelle

Jemeniläinen Yemen Times -lehti arvioi, että suomalaispariskunnan ja itävaltalaismiehen sieppaus on takaisku maan maineelle ja turvallisuudelle.

– Tämä valitettava tapaus maksaa Jemenille paljon. Olimme hädin tuskin ehtineet kohentamaan turvallisuutta ja markkinoimaan Jemeniä turistikohteena, kun sieppaus tapahtui, kirjoitti toimittaja Ramzy Alawi.

Alawin mukaan huolestuttavinta on, että hänen lähteidensä mukaan viranomaiset olisivat voineet ottaa sieppaajat nopeasti kiinni silminnäkijöiden antamien rekisterinumeroiden perusteella, mutta toimiin ei ryhdytty.

Suomen ulkoministeriö kommentoi sieppauksen selvittelyä perjantaina yhä niukasti.

– Työ jatkuu, ministeriöstä todettiin.

Ministeriö on perustellut pidättyvää tiedottamislinjaansa siepattujen turvallisuudella. Saman toisti ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) blogissaan:

– Kokemus vastaavista tilanteista kertoo, että ennenaikainen julkisuus voi vaarantaa siepattujen turvallisuuden ja monin tavoin vaikeuttaa heidän vapauttamistaan, Tuomioja sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme