Mainos
Mainos

Jemenin kriisi kärjistyy vauhdilla

Jemen sulkee suurimmat satamansa kärjistyvän konfliktin takia, kertovat paikalliset ja yrityslähteet uutistoimisto Reutersille. Saudi-Arabia puolestaan on keskeyttänyt lentoliikenteen lähellä Jemenin rajaa.

Kansainväliset ja sisäiset lennot on keskeytetty seitsemällä Saudi-Arabian eteläosassa sijaitsevalla kentällä. Niiden joukossa ovat muun muassa Jizanin, Abhan ja Wadi al- Dawaserin kentät, kertovat Saudi-Arabian ilmailuviranomaiset.

Keskeytysten syytä tai kestoa ei kerrottu.  

Jemenissä huthikapinallisia vastaan aloitettu sotilasoperaatio on laajentumassa. Jordania ja Egypti ovat vahvistaneet liittyvänsä Saudi-Arabian johtamaan sotilasoperaatioon.

Saudi-Arabia aloitti yöllä ilmaiskut Jemeniin huthikapinallisten hallussa oleviin kohteisiin.

Ilmaiskuissa Sanaan alueella on kuollut ainakin 13 siviiliä, heidän joukossaan naisia ja lapsia, turvallisuuslähde kertoo uutistoimisto AFP:lle. Siviilien kerrotaan kuolleen, kun ilmaiskut vaurioittivat asuinaluetta Sanaassa.

Saudi-Arabian johtama liittouma on julistanut Jemenin ilmatilan kielletyksi alueeksi. Ulkomaalaisia laivoja on kehotettu kiertämään Jemenin satamat kaukaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme