Mainos
Mainos

Jemenin media: Suomalaisten myynnistä al-Qaidalle ei todisteita

Jemenin viranomaisilla ei ole todisteita siitä, että siepatut suomalaiset olisi myyty al-Qaidalle, jemeniläismedia kertoo. Viranomaisten mukaan toistaiseksi on kyse vain huhupuheista.

Jemenin pääkaupungin Sanaan turvallisuuspäällikkö Omer Abdulkarem sanoi Yemen Timesille, etteivät viranomaiset edelleenkään tiedä, kenen hallussa siepatut ovat tai missä heitä pidetään.

Viranomaisten mukaan al-Qaida yleensä ilmoittaa, jos sillä on hallussaan panttivankeja.

Myöskään Jemenin sisäministeriön mukaan ei ole todisteita siitä, että siepatut olisi luovutettu al-Qaidalle. Sen sijaan sisäministeriön virkamies vahvisti Yemen Postille, että kidnappaajat ovat vaatineet lunnaita. Viranomaiset eivät hänen mukaansa kuitenkaan neuvottele asiasta.

Siepatun suomalaispariskunnan ja itävaltalaismiehen on myös epäilty olevan Bani Dhebian -heimon hallussa Khawlanissa. Hufvudstadsbladet on saanut käyttöönsä Yemen Postin toimittajan tekemän haastattelun, jossa heimojohtaja Sheikh Ahmed Obad al-Shuraif kieltää siepattujen olevan ainakaan nyt heimon alueella.

– Sen sijaan kidnappaajat ovat saattaneet käyttää aluettamme paetessaan Sanaasta, hän sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme