Mainos
Mainos

Jemenin pommitukset jatkuneet – apukuljetukset yhä jumissa

Saudi-Arabia liittolaisineen on jatkanut Jemenin pommittamista. Sunnuntain vastaisena yönä liittouma pommitti pääkaupunki Sanaata, joka on huthikapinallisten hallussa.  

Humanitaarinen apu ei vieläkään ole päässyt maahan, vaikka Kansainvälinen Punainen Risti vetosi lauantaina vuorokauden mittaisen tulitauon puolesta. Saudi-Arabian johtaman liittouman mukaan apukuljetuksia Jemeniin voidaan jatkaa sitten, kun olosuhteet maassa tämän sallivat.  

Sotilasoperaation mukaan humanitaarinen työ on osa liittouman toimintaa ja apukuljetuksia jatketaan sitten, kun voidaan varmistaa, ettei apu päädy kapinallisten käsiin.  

Jemen on syöksynyt entistä syvempään kaaokseen sen jälkeen, kun Saudi-Arabian johtama liittouma aloitti ilmaiskut huthikapinallisia vastaan. YK:n humanitaarisen avun päällikkö Valerie Amos arvioi torstaina, että yli 500 ihmistä on kuollut ja 1700 loukkaantunut taisteluissa.  

Pommitukset eivät myöskään ole estäneet huthikapinallisten etenemistä. Kapinalliset ovat viime päivinä vallanneen suuren osan Adenin satamakaupunkia, joka on ollut maan presidentin Abdrabuh Mansur Hadin viimeinen merkittävä tukialue. Presidentti tosin on jo paennut Saudi-Arabiaan.  

Tänään kapinalliset vaiensivat Hadia myötäilevän tv-aseman ampumalla ohjuksia tv-torniin.  

Taistelut huthien ja Hadin kannattajien välillä jatkuvat yhä Adenin lähiöissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme