Mainos
Mainos

Jemenin presidentti taipui - luopuu vallastaan ennenaikaisesti

Jemenin vaikeuksissa oleva presidentti Ali Abdullah Saleh on suostunut luopumaan paikastaan vuoden 2012 parlamenttivaalien jälkeen. Aikaisemmin presidentti on suostunut vain siihen, että hän väistyisi vallasta kautensa päättyessä vuonna 2013.

Presidentti luopuisi siis johtajuudestaan 20 kuukautta suunniteltua aikaisemmin, ilmoitti johtava viranomainen uutistoimisto AFP:lle tänään.

Saleh on ehdottanut, että Jemenissä organisoitaisiin parlamenttivaalit vuoden 2011 loppupuolella. Tämä alustaisi siihen, että Jemenille voitaisiin valita uusi presidentti seuraavana vuonna.

Jemenin presidentti on joutunut viime päivinä ahtaalle, kun kymmenettuhannet ihmiset ovat mellakoineet kaduilla vaatien presidenttiä eroamaan. Presidentti erotti sunnuntaina hallituksen, mutta protestoijat ovat vaatineet kuitenkin ensisijaisesti presidentin eroa.

Jemenin oppositio hylkää Salehin ehdotuksen.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme