Mainos
Mainos

Jemenin suomalaissieppauksesta 2 kuukautta – tämä on syynä niukkaan tiedotukseen

Suomalaispariskunnan sieppauksesta Jemenissä tulee tänään kuluneeksi kaksi kuukautta.

Aseistautuneet miehet sieppasivat suomalaispariskunnan ja heidän seurassaan liikkuneen itävaltalaisen miehen Jemenin pääkaupungissa Sanaassa joulun alla.

Ulkoministeriön viestintäyksikön päällikkö Keijo Norvanto kertoo, että suomalaisviranomaiset tekevät Jemenissä kaikkensa siepattujen vapauttamiseksi:

– Heidän tärkein tehtävänsä on hoitaa yhteyksiä Jemenin viranomaisiin ja muihin toimijoihin. He keräävät tietoa ja huolehtivat siitä, että suomalaispariskunnan tapaus saa riittävästi huomiota, Norvanto sanoo.

Ulkoministeriö on kommentoinut sieppausta erittäin niukasti vedoten siepattujen turvallisuuteen.

– Kaikki julkisuuteen vuotavat tiedot ovat myös sieppaajien saatavissa olevaa tietoa. Haluamme minimoida sen riskin, että antamamme tiedot vaarantaisivat siepattujen turvallisuuden tai tilanteen ratkeamisen. Myös aiemmissa sieppaustapauksissa on noudatettu samantyyppistä rajoitettua julkisuutta ja se on johtanut hyviin tuloksiin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme