Mainos
Mainos

Jemenin tulitauko rikkoutui heti alkuunsa

Jemenissä tänään alkanut tulitauko on rikkoutunut heti alkuun. Saudi-Arabian johtama liittouma teki ilmaiskuja pääkaupunki Sanaahan vain pari tuntia tulitauon alkamisesta.  

Asukkaat kertoivat kuullensa pääkaupungissa suurten räjähdysten ääniä.  
Pian tuli tieto myös ilmaiskuista Taiziin, joka on Lähi-idän maan kolmanneksi suurin kaupunki.  

Humanitaarisen tulitauon on ollut määrä kestää viikon ajan. Ilmoitus tulitauosta tuli noin viikko sen jälkeen, kun YK oli julistanut Jemeniin korkeimman luokan humanitaarisen hätätilanteen.   

Saudi-Arabian liittouma on pommittanut Irakin tukemia huthikapinallisia maaliskuun lopulta lähtien. Ilmaiskuissa arvioidaan kuolleen noin 3000 ihmistä, ja suuri määrä jemeniläisiä on joutunut jättämään kotinsa.  

Saudi-Arabian tavoitteena on palauttaa Jemenissä valtaan presidentti AbdRabbuh Mansour, joka joutui lähtemään maanpakoon.  

Edellinen tulitaukosopimus Jemenissä saatiin aikaan toukokuussa. Tulitauon oli määrä tuolloin kestää viisi päivää, mutta taisteluita käytiin myös tulitauon aikana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme