Mainos
Mainos

Jemenissä hakattiin patukoilla satoja ihmisiä

Jemenissä lääkärit ovat hoitaneet satoja vammoja saaneita mielenosoittajia poliisin turvauduttua voimakeinoihin tukahduttaakseen mielenilmauksia.

Lääkärien mukaan Taizin kaupungissa kaksi mielenosoittajaa ammuttiin kuoliaaksi ja kahdeksan haavoittui luodeista. Lisäksi 1200 ihmistä sai vammoja patukaniskuista tai oireita kyynelkaasusta. Tilanpuutteen takia potilaita hoidettiin myös moskeijassa.

-Panssaroidut ajoneuvot ja panssarivaunut piirittävät meitä. Ne ovat ampuneet kolme tuntia kyynelkaasua ja luoteja (ilmaan) hajottaakseen protestin, kertoo aktivisti Bushra al-Maqtari.

Taiz sijaitsee reilun 250 kilometrin päässä pääkaupungista sen luoteispuolella. Taizin kuvernöörin mukaan ketään ei ammuttu kuoliaaksi ja kahdeksan sotilasta sai vammoja yhteenotoissa, kertoo valtion uutistoimisto Saba.

Mielenosoitukset ovat jatkuneet myös muualla maassa. Niissä vaaditaan loppua presidentti Ali Abdullah Salehin 32-vuotiselle valtakaudelle.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme