Mainos
Mainos

Jemenissä heimotaistelijat valtasivat kaupungin takaisin al-Qaidalta

Jemenissä heimotaistelijat ovat saapuneet maan kaakkoisosassa olevaan Mukallan rannikkokaupunkiin, jota terroristiverkosto al-Qaidaan kuuluviksi epäillyt taistelijat ovat pitäneet hallussaan pari päivää.

Eri heimojen yhteenliittymän asemiehet ovat luvanneet palauttaa järjestyksen kaupunkiin. Ennen saapumistaan Mukallaan heimotaistelijat saivat haltuunsa kaksi sotilastukikohtaa, jotka armeijan sotilaat hylkäsivät tällä viikolla. Sotilaiden toiminta on osoitus keskusvallan romahtamisesta Jemenissä.  

Kansainvälinen Punainen Risti vetosi tänään vuorokauden mittaisen tulitauon puolesta. Sen aikana järjestö pääsisi toimittamaan lääkkeitä Jemeniin, jonka humanitaarinen tilanne on vakava.  

Saudi-Arabian johtaman liittouman ilmaiskut ovat estäneet kolmen apukuljetuksen pääsyn maahan. Punainen Risti on neuvotellut kuljetuksista kaikkien osapuolten kanssa.

– Kaikki ilma-, maa- ja merireitit täytyy avata viipymättä ainakin vuorokauden ajaksi, jotta apua voitaisiin toimittaa yli viikon kestäneiden ilmaiskujen ja maataistelujen jälkeen, Kansainvälinen Punainen Risti sanoi tiedotteessaan.  

YK:n turvallisuusneuvosto on parhaillaan keskustelemassa Jemenin tilanteesta. Neuvoston pysyvä jäsen Venäjä on vaatinut ilmaiskuihin humanitaarista tulitaukoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme